+46 390 415 08info@sharemusic.seBox 56, 563 22 Gränna

Talk 2 - Development of Repertoires & Ensembles

21 april
10.30-12.00

Samtalet utgår från samarbetet mellan vår inkluderande musikensemble Elefantöra, tonsättarna  Hugo Boothby och Rosanna Gunnarsson. Projektet startade hösten 2020 och pandemin har satt en prägel på arbetet som till stor del skett online.   

Samarbetet med Hugo Boothby, Listening with Elephant Ears, är en komposition som utforskar den ljudestetik som uppstår när man använder VoIP och hur det påverkar lyssnandet. VoIP står för Voice over Internet Protocols och styr hur ljud fungerar på plattformar som t.ex zoom. Projektet är en del av Hugo Boothbys pågående doktorandforskning vid Institutionen för konst, kultur och kommunikation vid Malmö universitet. 

Samarbetet med Rosanna, ALTER, är en installation tillika ett ensembleverk. Musikerna i Elefantöra formar, om-formar och skulpterar installationens elektroakustiska stämma till ursprunglig materia, vidare transformering eller nedbrytning. Ett verk som befinner sig i ständig metamorfos och omvänd metamorfos.

Medverkande

Klas Nevrin – Lektor på institutionen för jazz vid Kungliga Musikhögskolan
Hugo Boothby – Kompositör och doktorand vid Malmö universitet
Rosanna Gunnarsson  – Kompositör och ljudkonstnär
Evelina Larsson – Musiker och medlem i Elefantöra
Liv Dahlstrand – Musiker och medlem i Elefantöra
Sophia Alexandersson – verksamhetschef och konstnärlig ledare, ShareMusic & Performing Arts

Tillgänglighet

I anmälningsformuläret kan du meddela oss om du har särskilda behov. Vi vill att alla ska känna sig välkomna och gör vårt bästa för att anpassa alla våra evenemang. 

Kontakta oss gärna med frågor.